[...] jem to cały dzień, następny dzień mielone wołowe i wciągam spaghetii. I pytanie powininiem urozmaicać czy taka forma też jest dobra? Kolejna sprawa - mieszkam na wyspie i tu mięso jest bardzo drogie, w przeciwientwie jednak do ryb: łososie, flądry, makrele, sardynki, owoce moża - wszysytko świeze w cenie zazwyczaj 5e/kg lub mniej. Tylko trzeba [...]
[...] czy taka forma też jest dobra? urozmaicenie jest dobre, ale jak nie masz innej mozliwosci to tak tez jest jak najbardziej ok. Kolejna sprawa - mieszkam na wyspie i tu mięso jest bardzo drogie, w przeciwientwie jednak do ryb: łososie, flądry, makrele, sardynki, owoce moża - wszysytko świeze w cenie zazwyczaj 5e/kg lub mniej. Tylko trzeba [...]
Muszę przyznać że jedzenie wołowiny dużo lepiej działa na mój żołądek. Normalnie jak jem kurczaki albo mielone świńskie to 5 razy dziennie muszę siadać na kiblu, a po krowach wszystko jest ok. No i jeszcze pytanie mam o warzywa - co najlpiej dorzucać do obiadu - ja najczęsciej daję kukurydzę z puszko (150g na porcje) albo jakaś sałatkie z [...]
To jest zmielony udziec wołowy. Mielone z kurczaka to kotlety pożarskie tak zwane dziecino %-) Daj z 500g mielonego drobiowego 1 małą bułeczkę razową albo jaką chcesz(namocz ją w mleku) 1 lub 2 jajka bułka tarta ale to niekoniecznie ( też może być razowa jak chcesz być fit \-) ) sól, pieprz natka pietruszki posiekana podsmażona cebulka Mięso [...]
Vena, a jakie sosy lubisz? Bo mielone mięso z pomidorami, cebulą i przyprawami, jak dobrze dobierzesz proporcje (dużo pomidorów, można przetrzeć przez sitko po uduszeniu, ale ja sie w to nie bawię), to sos boloński, chyba nadaje się do diety i jest tradycyjny? Ja ciągle robię też pesto w domu, bazylia, oliwa z oliwek, czosnek, parmezan i orzeszki [...]
Rękaw to moja ulubiona forma pieczenia. Piekłam w nim chyba wszystkie rodzaje mięs :) Od kilogramowych szynek po małe udka. Czasem mielone mięso formuję w taki podłużny wałek i te do rękawa - wychodzi mi wtedy taka pieczeń rzymska :) Możliwości jest mnóstwo, wystarczy kombinować z przyprawami, warzywami itd. ;)
400g piersi lub innego miesa, czesto zmieniam na np. karkowke, schab lub mielone zeby co drugi-trzeci dzien bylo cos innego. Niby mieso to mieso, ale... Łącznie za dietę wychodzi okolo 700zł
2 Pytania: 1. mam mięso z szynki wieprzowej(mielone) w składzie jest napisane, żee zawartość białka mięsa poniżej 11%. Co to oznacza? 2. smpa ostatnio napisałeś, że można rozmrażać w mikrofalówce, był to błąd w pisaniu czy rzeczywiście można?
Dzisiaj się porobiło następująco: Zjadłem solidne śniadanie. Mielone mięso, jaja, ser itp. Standardowy zestaw na rozruch, czyli śniadanie bez grama węglowodanów. W robocie zonk, bo nagle trzeba posiedzieć dłużej. Szlag... Prosto z roboty strzeliłem do sklepu i kupiłem dwa pieczone żeberka, garść orzechów laskowych i kilka ogórków małosolnych. I [...]
niekoniecznie szynka musi mieć 20%. można kupic chude mięso z szynki, które ma zaledwie kilka % tł, wiec to mielone jak najbardziej może mieć takie wartości. poza tym lepiej kupować mieso w kawałku i mielic w domu lub na miejscu w sklepie, bo w takim kupnym może być wszystko zmielone
po wczorajszym treningu jakas zmęczona i obolała dziś byłam zrobiłam nieco lżejszy trening w związku z tym 1a.Odwodzenie nogi na maszynie 4*15 30/35/40/40 1b.Odwodziciele 4*15 35kg 2.One leg curl z piłką 3*12 jednonóż 1*15 powoli obunóż 3.WIosłowanie na hammerze 3*12 jednorącz 20kg 2*12 oburącz 40kg 4.WIosłowanie sztaną podchywt 4*15 30kg [...]
[...] jadę tam znowu.. http://oi61.tinypic.com/2qute1g.jpg Dieta w miarę lekka, tyle mogę powiedzieć ;-) http://oi58.tinypic.com/2ug2p02.jpg Ogółem rano sięgam do zamrażalki po mięso - wydawało mi się że to mielone, myślę sobie fajnie bo dawno nie jadłem, a gdy odmroziłem okazała się to karkówka i tak to dzisiaj jadłem %-) Przedtreningowa karkówka z [...]
chudyjurek ale co w dzisiejszych czasach jest zdrowe? Chyba tylko woda mineralna ale tu też można by się kłócić. Ogólnie wszystko co mielone to niezbyt jakościowo dobre, bo producent może dorzucić byle co i nawet o tym nie wiemy, najlepiej kupować mięso w kawałku i samemu mielić.
ja czasem jem mielone z indyka bo to jest poprostu dobre... od czasu do czasu mozna sobie pozwolić ale to jest bardzo tłuste mieso. takie wieprzowe robi sie z resztek karczku, łopatek i podgardla. do indyczego dodaje sie skórki. Dobrze zeby mieso bylo jak najbardzie j czerwone i zmielone na grubych okach.
Dieta ma być zróżnicowana, więc i drób, jak i wieprzowina znajda w niej miejsce. Problem z tym, że jeśli kupujesz gotowe mielone, paczkowane mięso, to tak naprawdę nie wiesz co w nim siedzi - dodatki, konserwanty, kolagen. Lepiej kupować kawał mięsa i poprosić o zmielenie w sklepie i wtedy każde mięso będzie ok.